Ventilatie als basis

Energiezuinig bouwen is de norm. Een energiezuinige woning is goed geïsoleerd, effectief verwarmd én goed geventileerd. Het een kan niet zonder het ander. Omdat luchtdicht bouwen - met een flink isolatiepakket - grote invloed heeft op het binnenklimaat, moet er goed geventileerd worden. Alleen met een optimaal presterend ventilatiesysteem creëer je een duurzame en energiezuinige woning.

Waarom Air Excellent ?

Air Excellent is universeel. Het luchtverdeelsysteem is geschikt voor iedere mechanische ventilatie-unit. Uniek is dat Air Excellent weinig ruimte vergt en daardoor geschikt is voor installatie in kleine ruimtes. Het luchtverdeelsysteem is instortbaar in vloeren, geschikt voor tunnelbouw en houtskeletbouw. Bovendien kan het geïnstalleerd worden in prefab gevels, in een isolatielaag en in wanden. Het systeem is te verwerken bij een temperatuur tussen -20°C en +60°C.

Luchtverdeelkasten

De luchtverdeelkast is een belangrijk onderdeel van het luchtverdeelsysteem:
- Die zorgt voor de luchtverdeling in de aangesloten Air Excellent luchtkanalen
- Om de luchthoeveelheden in de aangesloten kanalen te kunnen regelen, worden restrictieringen aan de binnenzijde van de luchtverdeelkast geplaatst
- De kunststof luchtverdeelkasten zijn flexibel en modulair met adapters voor elke maatvoering kanalen en kenmerken zich door een laag drukverlies, uitstekende prestatie en eenvoudige reiniging

Flexibele kanalen en hulpstukken

Dankzij de flexibele ventilatiekanalen en een compleet programma van hulpstukken, zijn er nauwelijks beperkingen bij het ontwerpen en plaatsen:
De ventilatiekanalen maak je eenvoudig op de gewenste lengte
Met de beugels zorg je voor fixatie van de buizen
De innovatieve koppelstukken garanderen een luchtdichte aansluiting, zonder toepassing van tape

Air Excellent luchtverdeelsysteem

Ubbink Air Excellent is een compleet luchtverdeelsysteem voor ventilatie. Dit uiterst flexibel en modulair luchtverdeelsysteem is toepasbaar in alle ventilatiesystemen zowel voor kleine als grote nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het Air Excellent luchtverdeelsysteem bestaat uit enerzijds de luchtverdeelkanalen (flexibels) en anderzijds de luchtverdeelkasten. De kanalen zijn vervaardigd uit hoogwaardige kunststof waarvan de gladde binnenwand voorzien is van een zilver-ion-coating. Hierdoor zijn deze antistatisch en antibacterieel. De modulaire Air Excellent luchtverdeelkasten zorgen voor een maximale luchtverdeling tussen de unit en de aan-/afvoerkanalen.

Steeds vaker binnen

We zitten steeds vaker binnen daarom is het belangrijk te investeren in schone lucht. Met het Air Excellent luchtverdeelsysteem zorg jij dat het hele ventilatiesysteem optimaal functioneert, dat lucht effectief verspreid en afgezogen wordt en de bewoners kunnen genieten van een gezond binnenklimaat.
homepage-banner-waarom-wij-(35)

Hierom kies jij voor het Ubbink Air Excellent luchtverdeelsysteem:

  • Eenvoudig te verwerken en fixeren
  • Flexibel en modulair
  • Compleet systeem
  • Universeel toepasbaar en eenvoudig uit te breiden
  • Geschikt voor ieder mechanisch ventilatiesysteem
  • Voldoet aan hoge luchtdichtheidseisen door luchtdichte, mechanische trekvaste verbindingen
  • Veel ontwerpvrijheid door ronde en halfronde kanalen
  • Eenvoudige inregeling met restrictieringen aan de binnenzijde van de luchtverdeelkast

Ook overtuigd van het Ubbink Air Excellent luchtverdeelsysteem?