Toont alle 10 resultaten

  De functie van een Boldraadrooster

  Het maakt niet uit of u een Boldraadrooster rvs gebruikt of gegalvaniseerd. De functie van een boldraadrooster is om vogels en bladeren uit een schoorsteen weg te houden. Bladeren zullen in veel schoorstenen minder snel voorkomen, behalve als uw huis omringd is door bomen. een gegalvaniseerde boldraadrooster kan je ook in de regenpijp plaatsen. Hiermee voorkom je verstoppingen in de regenpijp door vuil en bladeren en kan de regen goed worden afgevoerd via de dakgoot en de afvoerbuizen. Je kunt de onderkant van het gegalvaniseerde rooster eenvoudig bij elkaar knijpen waardoor de bladvanger in diverse diameters regenpijpen past.

  Gegalvaniseerd of een boldraadrooster Rvs

  Bij sommige roosters ziet u staan dat ze gegalvaniseerd zijn. Gegalvaniseerd betekent dat er een laagje zink op het rooster aangebracht is. Het boldraadrooster zelf is gemaakt van staal en dit laagje zink zorgt ervoor dat het rooster niet zal gaan roesten. Een boldraadrooster Rvs roest nooit.

  Welke maat boldraadrooster

  De maat die u bij de boldraadroosters ziet staan is de binnendiameter van het rookkanaal waarin u het rooster kunt bevestigen. Dit komt bij boldraadroosters iets minder precies, omdat u het rooster nog verbuigt bij het bevestigen. Vandaar dat bij sommige roosters meerdere maten genoemd worden. Als de maat die u nodig heeft er niet bij staat, kunt u het best een boldraadrooster van een maat groter nemen.

  Boldraadrooster bevestigen

  Om het rooster te plaatsen, kunt u de onderste delen van het rooster verbuigen, zodat deze in het rookkanaal past. U monteert het rooster in dit geval dus in het rookkanaal. Een gegalvaniseerd boldraadrooster kan je ook in de regenpijp plaatsen. Hiermee voorkom je verstoppingen in de regenpijp door vuil en bladeren.

  Toch opzoek naar iets anders?

  Bij Jan Wit & Zoon vindt u niet alleen een ruim aanbod Boldraadrooster. U kunt bij ons ook terecht voor een ruim assortiment plat dak-ontluchting of Regenkappen. Kunt u een product niet vinden ? Of is de maat te standaard ? Geen probleem wij voorzien ook in maatwerk heeft u een regenkap nodig die groter is dan standaard dan kunnen we deze op maat laten maken! heeft u een aangaande onze producten of leveringen vraag ? Geen uitdaging is ons te groot, wij helpen u graag op weg met uw project. Dus neem gerust contact met ons op. want groeien doen we samen